Over ons

 
 

Het bedrijf

Kooijman Waterbehandeling is al geruime tijd werkzaam in de waterbehandeling.

Onze klanten bevinden zich in de verschillende bedrijfstakken. In feite komen wij bij alle bedrijven welke stoom gebruiken (ongeacht waar de stoom voor wordt gebruikt). Dit kan zijn bij een stomerij, wasserij de betonindustrie, papierfabrieken, veevoederindustrie of farmaceutische bedrijven of bv. de voedingsmiddelenindustrie.

Ook leveren wij ontharders aan particulieren die het beu zijn om elke keer maar weer de kalkaanslag van de tegels of wastafel te moeten poetsen.

Waar onze klanten zich bevinden?
Simpel; door heel Nederland, van de westkust tot aan de oostgrens en van het zuidelijkste puntje in Limburg tot in Friesland.

Wat we precies leveren?
Alles dat nodig is op het gebied van waterbehandeling. Filters voor het aanvoertraject, onthardings- en ontijzeringsinstallaties, verschillende soorten pompen en doseer- en controle-apparatuur.

Doordat we een klein bedrijf zijn, zijn ook de lijntjes kort. Hierdoor kunnen we snel reageren. Middels de -inmiddels- jarenlange ervaring en doordat we goede contacten onderhouden binnen de branche verzekerd u ervan dat wij voor alle situaties een passende oplossing kunnen bieden!
 
 

Historie

Het oudste tastbare bewijs van het bedrijf is een bladzijde uit het kasboek van juli 1935. Het bedrijf was de Nederlandse vestiging van een van oorsprong Frans bedrijf. Toentertijd één van de eerste bedrijven in Nederland dat zich bezighield met de waterbehandeling. De heer Kooijman (sr.) was hier werkzaam. Hij had voor die tijd gevaren als machinist op de scheepvaart (de tijd van de stoomschepen) en was zo in aanraking gekomen met het begrip "waterbehandeling".
Na de Tweede Wereldoorlog ging dhr. Kooijman (sr.) samen met een compagnon zelfstandig verder onder de naam "Handelsonderneming Fa. A. Kooijman & Co". De producten werden toen onder licentie vervaardigd en in Nederland op de markt gebracht. In 1962 kwam de zoon van dhr. Kooijman (sr.) bij het bedrijf werken. Later, in 1976, vertrok de toenmalige compagnon en bestond het bedrijf uit vader en zoon Kooijman.

In de jaren 80 werd het bedrijf nog enige tijd versterkt door een ander lid van de familie. Nadat hij echter had besloten dat het tijd werd om wat anders te gaan doen bestond het bedrijf wederom uit vader en zoon Kooijman.

Sinds augustus 1993 is ook de kleinzoon van A. Kooijman (sr.) in het bedrijf werkzaam. Uiteindelijk besluit de heer A. Kooijman (sr.) in 1995 (met de respectabele leeftijd van 85 jaar) dat het wel goed is geweest. De geschiedenis herhaald zich en het bedrijf bestaat opnieuw uit vader en zoon Kooijman.
De meest recente wijziging tot nu toe was in december 2003 toen het bedrijf werd voortgezet door de kleinzoon van A. Kooijman (sr.). Dit nadat zijn vader de laatste jaren door ziekte steeds minder werkzaam kon zijn. In februari 2006 is hij op 65 jarige leeftijd helemaal gestopt met zijn werkzaamheden.

Sindsdien worden de werkzaamheden uitgevoerd door de 3e generatie.

 
 
 

Visie

In de visie van Kooijman Waterbehandeling volstaat de behandeling niet met het toevoegen van enkel producten. Analyse, advies, begeleiding en optimalisering vormen de basis van iedere behandeling.


1) Analyse

De specifieke behoefte van uw bedrijf wordt grondig onderzocht en geëvalueerd. Gewenste resultaten in combinatie met economische factoren en milieutechnische randvoorwaarden spelen hierbij een rol. Het vooronderzoek door Kooijman Waterbehandeling wordt ondersteund door het laboratorium.


2) Advies

Na het vooronderzoek en de analyse stelt Kooijman Waterbehandeling een behandelings- en productenpakket samen. Dit advies wordt met u en uw medewerkers besproken. in overleg wordt de uit te voeren behandeling vastgesteld.


3) Begeleiding

De waterbehandeling wordt ondersteund door een zorgvuldige begeleiding. U kunt regelmatige controlebezoeken verwachten. Wateranalyse en apparatuurcontrole worden ter plaatse uitgevoerd. Hierbij worden ook de analyseresultaten met u doorgenomen.


4) Optimalisering

Nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied worden door Kooijman Waterbehandeling op de voet gevolgd. Wij zie het als een uitdaging om snel in te spelen op wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen in de markt en deze toepasbaar te maken voor de klant. het beleid is erop gericht de behandeling voortdurend te optimaliseren en u te begeleiden en te adviseren bij toekomstige aanpassingen.